Pocetna stranica
Recenzije Naruci knjigu Prodajna mjesta Kontakt

 
 

 

iKronika 2005. iKronika 2006.
 

iKronika 2005.
Kronika događaja i turistički vodič
Ivanec, Lepoglava, Bednja, Klenovnik, Donja Voća, Maruševec

Želeći popuniti izdavačku prazninu nastalu od izlaska posljednjeg broja Ivanečkog kalendara čija izdanjima i danas rado čitamo, odlučili smo pokrenuti novi godišnjak bivše općine Ivanec, a danas gradova Ivanca i Lepoglave te općina Bednje, Klenovnika, Donje Voće i Maruševca.

Godinu dana pratili smo sva društvena događanja na spomenutom području. Kroz kratki tekst i fotografiju zabilježili smo narodne običaje, sportska natjecanja, uspjehe sportaša, politička previranja, koncerte, izložbe, uspjehe naših učenika, proštenja, priredbe, nastupe zborova, izlete planinara, vatrogasne smotre i druge događaje. Na fotografijama je ovjekovječeno čak 2000 ljudi.

Prema našim saznanjima, iKronika je prva i zasad jedina knjiga u Hrvatskoj, a možda i u svijetu, koja povezuje događaje u tiskanom izdanju s proširenim člancima na adresi www.iportal.hr Većina događaja šire je publicirana na Internetu, a njima se jednostavno pristupa upisivanjem brojke uz pojedini događaju u tražilicu iPortala.

Čak 248 događaja s fotografijama čine izrazito zanimljivo štivo za čitanje ne samo stanovnicima navedenih gradova i općina, već je vrlo zanimljivo za čitanje i strancu jer vjerno oslikava društveni život cijelog ivanečkog kraja.

iKronika je ujedno i prvi godišnjak u Hrvatskoj, a možda i u svijetu koji je integriran s Internet portalom. Objavljeni članci šire su publicirani na adresi www.iportal.hr, a jednostavno im se pristupa upisivanjem brojke uz svaki članak u knjizi u tražilicu iPortala.

Drugi dio sveska čini turistički vodič po gradovima i općinama nekadašnje općine Ivanec. Tako je iKronika ujedno i prvi tiskani turistički vodič šireg ivanečko-lepoglavskog kraja iz kojeg možete upoznati ovdašnju povijest i kulturu, saznati sve o turističkim lokacijama, gastronomiji, mogućnostima za izlete, rekreaciju i druge sadržaje.